0

Je winkelwagen is leeg

Welke oordopjes kan ik gebruiken voor mijn apparaat?

Vroeger hadden alle mobiele telefoons een speciale aansluiting voor een koptelefoon of oortjes. Dit wordt ook wel de 3.5mm jack aansluiting genoemd. Op veel iPhone (vanaf de iPhone 7) toestellen, Samsung of andere Android telefoons is de 3.5mm jack aansluiting verdwenen. Bij Android toestellen heeft de 3.5mm jack aansluiting plaatsgemaakt voor de USB-C. Bij Apple toestellen is deze vervangen door de lightning aansluiting. Je zult wel denken: “Maar hoe kan ik dan mijn oortjes, koptelefoon of oordopjes aansluiten op mijn telefoon?”. Gelukkig zijn er talloze oplossingen voor dit probleem. Wij zetten de beste oplossingen voor het aansluiten van je oortjes op een rij.

De oplossingen1. Draadloze (bluetooth) oordopjes of koptelefoon

De meest voor de hand liggende optie is om je koptelefoon of oortjes met mini jack aansluiting te vervangen door de draadloze variant. Kabels worden overbodig, omdat je met behulp van bluetooth eenvoudig verbinding maakt. Apple heeft zelf Airpods op de markt gebracht, maar ook van andere audiomerken zijn er betaalbare draadloze oordopjes of koptelefoons verkrijgbaar. Het nadeel aan de Airpods is namelijk dat ze erg duur zijn. Wanneer je kiest voor een bluetooth koptelefoon of oortjes moet je er wel rekening mee houden dat je ze om de zoveel tijd moet opladen.2. Nieuwe oortjes met USB-C of lightning aansluiting

Bij Android toestellen van diverse merken, zoals Samsung, is de koptelefoonaansluiting vervangen door USB-C. Bij Apple modellen (iPhone 7, iPhone 11, iPhone 12, iPhone SE) is deze aansluiting vervangen door de Lightning aansluiting. Wil je liever geen draadloze dopjes? Gelukkig zijn er ook oordopjes met een USB-C of Lightning verkrijgbaar. Deze dopjes kun je direct in je oplaadpoort stoppen.


3. Handige verloopstukjes
Ben je toch tevreden over je huidige oordopjes of koptelefoon? Dan is het ook een optie om deze middels een verloopstukje te blijven gebruiken. Zo is de lightning-naar-mini-jack adapter een handig verloopstukje voor je iPhone oortjes. Dit verloopstukje stop je in de aansluiting van je iPhone en hier plug je vervolgens je iPhone oortjes weer in. Voor Android toestellen met een USB-C aansluiting zijn er USB-C naar 3.5mm headset jack adapters verkrijgbaar.

4. 3.5mm jack aansluiting

Als je apparaat hebt met een 3.5mm jack aansluiting kun je oordopjes nemen met een 3.5mm jack aansluiting.Of jouw voorkeur nu uitgaat naar optie 1, 2, 3 of 4: bij Fooniq.nl ben je aan het juiste adres voor draadloze oortjes, bedrade oordopjes én handige verloopstukjes.Veelgestelde vragen

Welke aansluiting oordopjes heeft mijn telefoon?
Welke aansluiting oordopjes je telefoon heeft, is afhankelijk van het merk en type telefoon dat je hebt. Zo beschikken modellen ouder dan de iPhone 7 nog over de ‘standaard’ hoofdtelefoon aansluiting. Maar de iPhone 7 en ook de nieuwere modellen beschikken over de Lightning aansluiting. Er zijn ook Samsung en andere Android toestellen die in plaats van de koptelefoon aansluiting een USB-C aansluiting hebben voor oordopjes.

Maar het wil niet zeggen dat alle nieuwere modellen telefoons automatisch geen koptelefoon aansluiting meer hebben. Een hoop fabrikanten houden nog vast aan de 3.5mm jack aansluiting.

Hoe koppel ik mijn oortjes aan mijn telefoon?
Hoe je je oortjes aan je telefoon koppelt, is afhankelijk van het soort oortjes dat je hebt. Heb je bedrade oortjes, dan plug je de oortjes gewoon in de daarvoor bedoelde uitgang in. Dit is dus of met behulp van een Lightning aansluiting (iPhone), een USB-C aansluiting (Android) of een mini jack aansluiting.

Heb je draadloze oortjes? Dan werkt dit altijd met bluetooth. Met behulp van bluetooth verbind je de twee apparaten met elkaar. Zet eerst de bluetooth op je telefoon aan (bij instellingen) en zet daarna je hoofdtelefoon of oordopjes aan in detecteerbare modus. Om de apparaten aan elkaar te verbinden is het belangrijk om je telefoon in de buurt van de oortjes of hoofdtelefoon te houden.

Welk verloopstukje heb ik nodig om oortjes te koppelen aan mijn telefoon?
Welk verloopstukje je nodig hebt om oortjes aan je telefoon te koppelen is afhankelijk of je een Apple toestel of een Android toestel hebt. Het verloopstukje bij Apple is een Lightning adapter. Bij Android is dit een USB-C adapter.

Fooniq BV
Fooniq BV

Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


Ook in Nieuws

Speakers voor smartphones, deel je geluid overal
Speakers voor smartphones, deel je geluid overal

Smartphones kunnen bijna alles... behalve goed geluid produceren. Niemand vindt het leuk om een ​​YouTube-video of Spotify-tune te horen die door hun telefoon wordt afgespeeld. Het geluid is gedempt, blikkerig. Tegelijkertijd is het niet altijd praktisch om een ​​speaker overal mee naartoe te sjouwen. Dus wat zijn de opties voor degenen die naar podcasts willen luisteren op het achterterras of een afspeellijst willen delen met vrienden in het park? Lees verder om erachter te komen.
Lees verder
Alle gaming accessoires
Alle gaming accessoires

Als je een gamer bent die zijn/haar gaming-setup wil voltooien, maar niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zetten we de essentiële gaming accessoires op een rij die je nodig hebt om gamen naar een nieuw niveau te tillen. Nadat je het moeilijke deel hebt gedaan (een pc bouwen), hoef je alleen maar de juiste gadget voor je behoeften te kiezen. Lees verder om de beste accessoires voor gamers te vinden.
Lees verder
Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes
Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes

Je gebruikt een geheugenkaart om je foto's en video's op te slaan. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel lees je de belangrijke dingen die je moet weten voordat je een geheugenkaart koopt en welke kaart het beste bij jou past. Bekijk het aanbod van Fooniq als je wilt weten welke geheugenkaarten wij aanraden.
Lees verder