0

Je winkelwagen is leeg

Alles wat je wilt weten over screenprotectors

Natuurlijk willen we onze smartphone zo lang mogelijk in topconditie houden. Het hoesje beschermt de body van de smartphone, maar ook het scherm moet goed beschermd worden. Een goede screenprotector is daarom sterk aan te raden. Maar hoe werkt een screenprotector precies en wat is het verschil? Ik licht het graag toe!

Inhoud

• Glazen screenprotector
• Soorten screenprotectors
• Hoe breng je een screenprotector aan?
• Hoe verwijder je een screenprotector?
Glazen screenprotector

Screenprotectors van gehard glas zijn iets dikker dan folie screenprotectors, hebben minder luchtbellen en zijn gemakkelijker aan te brengen. Omdat het van echt glas is. De screenprotector vormt een tweede glas-laag op het scherm. Het extreem duurzame materiaal beschermt je smartphone tegen krassen, stof en vuil, maar ook tegen scheuren. Als je een smartphone laat vallen, is de kans groter dat de screenprotector barst dan het scherm zelf. 
Soorten screenprotectors


Naast de transparante screenprotector kun je ook kiezen voor een privacy screenprotector. Met een privacy screenprotector bescherm je niet alleen het beeldscherm van jouw iPhone tegen krassen en barsten, maar ook tegen mensen die mee proberen te kijken op jouw beeldscherm. Dankzij het Anti-spy filter, krijgen zij niet de kans om mee te kijken op jouw beeldscherm, omdat het scherm alleen maar helder te zien is als je er recht voor zit. Deze screen protector is bijvoorbeeld bedoeld op het moment dat je naar jouw saldo in de bank-app kijkt, of als je een privégesprek hebt op Whatsapp.Hoe breng je een folie screenprotector aan?

Het aanbrengen van een screenprotector kan lastig zijn. Gelukkig kan ik je uitleggen hoe je een screenprotector aanbrengt. Er is een klein verschil tussen het aanbrengen van een folie screenprotector en het aanbrengen van een glazen screenprotector. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd wat u moet doen!

Hoe breng je een glazen screenprotector aan

Stap 1: Maak je scherm schoon. Verwijder alle stofdeeltjes en zorg dat er geen vingerafdrukken te zien zijn.
Stap 2: Haal de eerste laag van de screenprotector. Bepaal aan de hand van de uitsparingen de juiste plek. Laat de screenprotector vanaf een kleine afstand op je beeldscherm vallen.
Stap 3: De screenprotector hecht zich grotendeels zelf direct aan het beeldscherm. Gebeurt dit niet? Trek dan je vinger een streep door het midden van je beeldscherm.
Stap 4: Last van luchtbellen? Pak een pasje en veeg de luchtbellen naar de zijkant van het scherm. Lukt het niet om alle luchtbellen te verwijderen? Plak dan de screenprotector opnieuw op. Doe dit als volgt. Til een hoekje van de screenprotector een klein stukje omhoog en veeg in één beweging de screen protector weer op het scherm. Let op: doe dit niet te vaak! Dan blijft de screenprotector niet meer plakken.

Hoe breng je een folie screenprotector aan

Stap 1: Maak je scherm schoon. Verwijder alle stofdeeltjes en zorg dat er geen vingerafdrukken te zien zijn.
Stap 2: Haal de eerste laag van de screenprotector. Bepaal aan de hand van de uitsparingen de juiste plek. Laat de screenprotector vanaf een kleine afstand op je beeldscherm vallen. Let op: je kunt de screenprotector niet meer van het scherm halen!
Stap 3: De screenprotector hecht zich in op sommige plekken direct met je beeldscherm. Trek met je vinger een streep van boven naar beneden over het beeldscherm. Zo is de screenprotector overal goed vastgeplakt.
Stap 4: Last van luchtbellen? Pak een pasje en veeg de luchtbellen naar de zijkant van het scherm. Zijn alle luchtbellen verdwenen? Trek tot slot de bovenste laag van de screenprotector af.

Hoe verwijder je een screenprotector?

Is je screenprotector beschadigd of wil je gewoon een nieuwe? Dan kun je op een een simpele manier de screenprotector verwijderen.

Stap 1: Kies de hoek uit, waar je screenprotector het minst beschadigd is.
Stap 2: Ga met je nagel onder het minst beschadigde hoekje en til de screenprotector langzaam omhoog. De screenprotector komt nu vanzelf los en je kunt hem er helemaal aftrekken.
Let op: bij de glazen screenprotector kan soms wat glas loskomen.
Stap 3: Nu de screenprotector is verwijderd, kun je het beeldscherm schoonmaken met een microvezeldoekje.

Fooniq BV
Fooniq BV

Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


Ook in Nieuws

Speakers voor smartphones, deel je geluid overal
Speakers voor smartphones, deel je geluid overal

Smartphones kunnen bijna alles... behalve goed geluid produceren. Niemand vindt het leuk om een ​​YouTube-video of Spotify-tune te horen die door hun telefoon wordt afgespeeld. Het geluid is gedempt, blikkerig. Tegelijkertijd is het niet altijd praktisch om een ​​speaker overal mee naartoe te sjouwen. Dus wat zijn de opties voor degenen die naar podcasts willen luisteren op het achterterras of een afspeellijst willen delen met vrienden in het park? Lees verder om erachter te komen.
Lees verder
Alle gaming accessoires
Alle gaming accessoires

Als je een gamer bent die zijn/haar gaming-setup wil voltooien, maar niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zetten we de essentiële gaming accessoires op een rij die je nodig hebt om gamen naar een nieuw niveau te tillen. Nadat je het moeilijke deel hebt gedaan (een pc bouwen), hoef je alleen maar de juiste gadget voor je behoeften te kiezen. Lees verder om de beste accessoires voor gamers te vinden.
Lees verder
Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes
Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes

Je gebruikt een geheugenkaart om je foto's en video's op te slaan. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel lees je de belangrijke dingen die je moet weten voordat je een geheugenkaart koopt en welke kaart het beste bij jou past. Bekijk het aanbod van Fooniq als je wilt weten welke geheugenkaarten wij aanraden.
Lees verder