0

Je winkelwagen is leeg

Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes

Je gebruikt een geheugenkaart om je foto's en video's op te slaan. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel lees je de belangrijke dingen die je moet weten voordat je een geheugenkaart koopt en welke kaart het beste bij jou past. Bekijk het aanbod van Fooniq als je wilt weten welke geheugenkaarten wij aanraden.

Welke soorten geheugenkaarten zijn er?

Er zijn 3 types geheugenkaarten: SD-kaart, microSD-kaart en CF-kaart. Deze kaarten zijn er in verschillende maten. Er is maar één type geheugenkaart geschikt voor je camera, in veel gevallen een SD-kaart. Heb je een actiecamera? Dan heb je een microSD-kaart nodig. Deze is kleiner dan de andere en wordt gebruikt in compacte apparaten. CF-kaarten werden vroeger veel gebruikt in professionele camera's omdat ze steviger waren. Tegenwoordig zijn SD-kaarten niet langer inferieur.
Bekijk alle geheugenkaarten


Wat kan ik met welke opslagcapaciteit?

Je wilt niet ineens een hele geheugenkaart hebben tijdens het fotograferen of filmen. Hieronder ziet u ongeveer hoeveel foto's en hoeveel minuten film er kunnen worden opgeslagen. Het gemiddelde is gebaseerd op foto's in JPEG-formaat en een 10 megapixel camera. Voor films gaat dit gemiddelde uit van een opnamesnelheid van 13 MB/s in Full HD.

• 1GB - 286 foto's of 10 minuten film
• 2GB - 572 foto's of 20 minuten film
• 4GB - 1.144 foto's of 40 minuten film
• 8GB - 2.288 foto's of 80 minuten film
• 16GB - 4.577 foto's of 160 minuten film
• 32GB - 9.155 foto's of 320 minuten film
• 64GB - 18.310 foto's of 640 minuten film
• 128GB - 36.620 foto's of 1.280 minuten film
• 256GB - 73.240 foto's of 2.560 minuten film

  Wat betekenen de afkortingen op mijn geheugenkaart?

  Geheugenkaarten kunnen worden onderverdeeld in SD-, microSD- en CF-kaarten. (micro)SD staat voor Secure Digital. Ook heb je (micro)SDHC en (micro)SDXC, wat staan ​​voor Secure Digital High Capacity en Secure Digital eXtended Capacity. CF staat voor CompactFlash.

  • SD = capaciteit tot 4 GB
  • SDHC = capaciteit tot 32 GB
  • SDXC = capaciteit tot 2048 GB
  • microSD = capaciteit tot 2 GB
  • microSDHC = capaciteit tot 32 GB
  • microSDXC = capaciteit tot 256 GB
  • CompactFlash = capaciteit tot 512 GB.

   Wat betekenen de getallen?

   Naast de GB's ​​zijn er nog andere nummers op de geheugenkaart. Ze geven de schrijfsnelheid aan. Dit is belangrijke informatie als je met grote bestanden werkt of veel foto's achter elkaar maakt. Op de meest populaire kaarten vind je een classificatie van klasse 10. Dit betekent dat de kaart minimaal 10 MB/s of megabytes per seconde aankan. Er is ook de UHS-certificering wat staat voor Ultra High Speed. UHS3 betekent bijvoorbeeld 30 MB/s.   Welke geheugenkaart moet je kiezen?

   Product SD kaart MicroSD kaart
   Spiegelreflex-, systeem- en compactcamera Ja Nee
   Drone Nee Ja
   Action camera Nee Ja
   Dashcam Nee Ja
   Smartphone Nee Ja
   Tablet Nee Ja
   Fooniq BV
   Fooniq BV

   Laat een reactie achter

   Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


   Ook in Nieuws

   Speakers voor smartphones, deel je geluid overal
   Speakers voor smartphones, deel je geluid overal

   Smartphones kunnen bijna alles... behalve goed geluid produceren. Niemand vindt het leuk om een ​​YouTube-video of Spotify-tune te horen die door hun telefoon wordt afgespeeld. Het geluid is gedempt, blikkerig. Tegelijkertijd is het niet altijd praktisch om een ​​speaker overal mee naartoe te sjouwen. Dus wat zijn de opties voor degenen die naar podcasts willen luisteren op het achterterras of een afspeellijst willen delen met vrienden in het park? Lees verder om erachter te komen.
   Lees verder
   Alle gaming accessoires
   Alle gaming accessoires

   Als je een gamer bent die zijn/haar gaming-setup wil voltooien, maar niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zetten we de essentiële gaming accessoires op een rij die je nodig hebt om gamen naar een nieuw niveau te tillen. Nadat je het moeilijke deel hebt gedaan (een pc bouwen), hoef je alleen maar de juiste gadget voor je behoeften te kiezen. Lees verder om de beste accessoires voor gamers te vinden.
   Lees verder
   Welk soort telefoonhoesje past bij jou?
   Welk soort telefoonhoesje past bij jou?

   Vallen, stoten, schaven, tikken, morsen... in een druk leven loert er op elk moment gevaar voor je telefoon of tablet. Voor het beschermen van je telefoon is een telefoonhoesje dan ook een eerste levensbehoefte. Wij leggen je alle soorten telefoonhoesjes voor: van modellen tot materialen en opties.
   Lees verder