Je winkelwagen is leeg
Reageren op apps, routes zoeken, muziek afspelen: Tenzij het veilig is, is het gebruik van jouw smartphone tijdens het rijden ten strengste verboden. Hoe doe je het? Met telefoonhouder. Draag hem, klik en je bent veilig op weg. We leggen je alle voordelen van telefoon-houders in de auto uit en laten je kennismaken met de meest voorkomende soorten, van magneten tot bekerhouders. Zodat jij een goede keuze kunt maken voor je mobiele telefoonhouder in de auto!
• 5 redenen voor autotelefoonhouders
• Welke autotelefoonhouders zijn er?
• Autotelefoonhouder met of zonder lader?
• Universeel of voor een specifiek model?
• Best geteste autotelefoonhouders
Een telefoon is meer dan een apparaat om mee te bellen. Het navigeert over de wereld, biedt nieuws en streamt media en entertainment waar, wanneer en hoeveel we willen. Geen wonder dat we er in de auto ook veel gebruik van willen maken. Ondanks de strenge wetten kun je veilig bellen tijdens het rijden. Het enige wat je nodig hebt is een telefoonhouder. Waarom is dit logischer dan alleen beveiliging? We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij:
Autotelefoonhouders zijn er in verschillende varianten: modellen op het dashboard, op de voorruit of in een ventilatie rooster. Wij leggen de vier meest bekende varianten aan je uit.
Dit is de meest voorkomende autotelefoonhouder. Bevestig de voorruithouder met een zuignap aan de binnenkant van de voorruit. Een zuignap houdt je telefoon op ooghoogte en houdt hem tot een minimum van de weg. Een simpele en goedkope oplossing. Het grootste nadeel: deze vatting neemt een deel van het uitzicht weg.
Bevestig deze telefoonhouder aan een van de ventilatieopeningen. Schuif de telefoon met een clip of bevestig hem aan een magneet. Dit maakt hem veel minder belemmerd en net zo goedkoop als een mobiele telefoon met een zuignap. Daarnaast vallen de beugels veel minder op en lopen er geen vervelende kabels over het dashboard.
Wilt u het uitzicht en de ventilatierooster open houden? Net als de raamhouder, bevestig de dashboardhouder met een zuignap, maar bevestig deze aan het dashboard. Het blijft op zijn plaats en blokkeert, in tegenstelling tot de ventilatierooster houder, de ventilatieopeningen niet. Nadelen: Kabel over het dashboard.
Heeft de auto een bekerhouder? Daar kan ook een telefoonhouder in. Je kunt de maat eenvoudig aanpassen aan elke bekerhouder. Zo komt er niets op de voorruit en ook niets op het dashboard. Er zijn geen zicht belemmeringen of kabels. Nadelen: Een bekerhouder kan niet worden gebruikt.
Een telefoonhouder met oplader wordt een actieve telefoonhouder genoemd. Het heeft een ingebouwde oplaadfunctie met 12V ingang. Zo wordt je telefoon altijd opgeladen als je op je bestemming aankomt. Een passieve oplader is een telefoonhouder zonder oplader. Deze zorgt voor stabiliteit, maar heeft geen ingebouwde oplaadfunctie. Hierdoor is de prijs beduidend lager. Wil je toch opladen? Gebruik dan net zo makkelijk een gewone laadkabel.
We noemen universele telefoonhouders voor elk apparaat. Deze kun je zelf aanpassen zodat ze precies bij het apparaat passen. Dit is handig als je andere apparaten hebt of als je je auto met anderen deelt. De apparaat specifieke telefoonhouder is speciaal afgestemd op bepaalde typen telefoons. Deze specifieke houder heeft een uitsparingen speciaal voor dit type apparaat om het meeste uit alle ingangen en knoppen te halen. Makkelijk voor de bediening.
Er zijn verschillende autotelefoonhouders die kunnen worden gebruikt met Samsung mobiele telefoons. Hetzelfde geldt voor de iPhone. In beide gevallen kun je kiezen voor een raam, dashboard, ventilatierooster of bekerhouder, maar niet voor je eigen merk. Noch Samsung, noch de iPhone hebben hun eigen telefoonhouders. De bekende en goed beoordeelde merken van deze twee merken telefoonhouders zijn Baseus en Belkin.
Onder de best geteste telefoonhouders voor in de auto staan Belkin en Baseus bovenaan de lijst. Dit zijn hun topmodellen:
Deze universele lader met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bevestig je aan het ventilatierooster en is voorzien van een draadloze QI oplader. Hierdoor is je telefoon altijd opgeladen tijdens het rijden. Plaatsen en losmaken kan met één hand en ondanks (of dankzij) deze makkelijke bediening zit het toestel de hele rit strak en veilig.
Klemmen doe je in deze universele houder met één hand, losmaken met hetzelfde gemak. Voorzien van een draadloze QI oplader en een vrije rotatie van 180 graden naar links en rechts, waarmee je de telefoon in zowel de horizontale als de verticale stand kunt zetten, is deze houder handig voor navigatie-apps.
We hopen dat je door onze uitleg een keuze kunt maken voor een telefoonhouder. Heb je specifieke vragen over telefoonhouders? Neem dan contact met ons op. Ook kun je bij ons terecht voor andere accessoires en toebehoren voor smartphones, maar ook voor tablets en wearables (smartwatches, fitness trackers).
Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.