0

Je winkelwagen is leeg

Telefoonhouder voor in de auto?

Reageren op apps, routes zoeken, muziek afspelen: Tenzij het veilig is, is het gebruik van jouw smartphone tijdens het rijden ten strengste verboden. Hoe doe je het? Met telefoonhouder. Draag hem, klik en je bent veilig op weg. We leggen je alle voordelen van telefoon-houders in de auto uit en laten je kennismaken met de meest voorkomende soorten, van magneten tot bekerhouders. Zodat jij een goede keuze kunt maken voor je mobiele telefoonhouder in de auto!

Inhoud

• 5 redenen voor autotelefoonhouders
• Welke autotelefoonhouders zijn er?
• Autotelefoonhouder met of zonder lader?
• Universeel of voor een specifiek model?
• Best geteste autotelefoonhouders

5 redenen voor autotelefoonhouders

Een telefoon is meer dan een apparaat om mee te bellen. Het navigeert over de wereld, biedt nieuws en streamt media en entertainment waar, wanneer en hoeveel we willen. Geen wonder dat we er in de auto ook veel gebruik van willen maken. Ondanks de strenge wetten kun je veilig bellen tijdens het rijden. Het enige wat je nodig hebt is een telefoonhouder. Waarom is dit logischer dan alleen beveiliging? We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij:

 1. Minder afleidend
  Met de telefoonhouder zit de telefoon altijd op dezelfde plek. Het wordt weergegeven zodra u een oproep of bericht ontvangt. Je hoeft dus niet te zoeken en schakelt gemakkelijk tussen verkeer en mobiel.
 2. Handsfree bellen
  Je wilt goed bereikbaar zijn en makkelijk de weg kunnen vinden in de auto. Dit doe je veilig met een telefoonhouder. Stop je smartphone in de houder en je hoeft niet meer te zoeken. Zo kunt u uw handen vrijmaken en u concentreren op wat belangrijk is: het verkeer.
 3. Telefoon opladen
  Navigatie en entertainment slurpen de batterij snel leeg. Het vinden van een kabel tijdens het rijden is behoorlijk gevaarlijk. Een beter idee is een telefoonhouder met oplaadfunctie. Zo raakt je telefoon onderweg niet leeg en hoef je niet meer naar de kabel te zoeken.
 4. Eenvoudig navigeren
  Je telefoon is je gids. Het is handig om het altijd bij de hand te hebben. Met een mobiele telefoonhouder in de auto navigeer je altijd op dezelfde plek en mis je nooit meer een afslag. Heb je geen tijd om een ​​route uit te stippelen? Gebruik de microfoon optie.
 5. Snel toegang tot amusement
  Om wakker te blijven, of gewoon om een stemming erin te krijgen, is een lekker muziekje of podcast wat je nodig hebt. Met een telefoonhouder heb je snel toegang tot entertainment.

Welke autotelefoonhouders zijn er?

Autotelefoonhouders zijn er in verschillende varianten: modellen op het dashboard, op de voorruit of in een ventilatie rooster. Wij leggen de vier meest bekende varianten aan je uit.
Voorruithouder (zuignap op de voorruit)

Dit is de meest voorkomende autotelefoonhouder. Bevestig de voorruithouder met een zuignap aan de binnenkant van de voorruit. Een zuignap houdt je telefoon op ooghoogte en houdt hem tot een minimum van de weg. Een simpele en goedkope oplossing. Het grootste nadeel: deze vatting neemt een deel van het uitzicht weg.


Ventilatierooster houder

Bevestig deze telefoonhouder aan een van de ventilatieopeningen. Schuif de telefoon met een clip of bevestig hem aan een magneet. Dit maakt hem veel minder belemmerd en net zo goedkoop als een mobiele telefoon met een zuignap. Daarnaast vallen de beugels veel minder op en lopen er  geen vervelende kabels over het dashboard.


Dashboardhouder

Wilt u het uitzicht en de ventilatierooster open houden? Net als de raamhouder, bevestig de dashboardhouder met een zuignap, maar bevestig deze aan het dashboard. Het blijft op zijn plaats en blokkeert, in tegenstelling tot de ventilatierooster houder, de ventilatieopeningen niet. Nadelen: Kabel over het dashboard.


Bekerhouder

Heeft de auto een bekerhouder? Daar kan ook een telefoonhouder in. Je kunt de maat eenvoudig aanpassen aan elke bekerhouder. Zo komt er niets op de voorruit en ook niets op het dashboard. Er zijn geen zicht belemmeringen of kabels. Nadelen: Een bekerhouder kan niet worden gebruikt.


Telefoonhouder met of zonder lader?

Een telefoonhouder met oplader wordt een actieve telefoonhouder genoemd. Het heeft een ingebouwde oplaadfunctie met 12V ingang. Zo wordt je telefoon altijd opgeladen als je op je bestemming aankomt. Een passieve oplader is een telefoonhouder zonder oplader. Deze zorgt voor stabiliteit, maar heeft geen ingebouwde oplaadfunctie. Hierdoor is de prijs beduidend lager. Wil je toch opladen? Gebruik dan net zo makkelijk een gewone laadkabel.

Universeel of voor een specifiek model?

We noemen universele telefoonhouders voor elk apparaat. Deze kun je zelf aanpassen zodat ze precies bij het apparaat passen. Dit is handig als je andere apparaten hebt of als je je auto met anderen deelt. De apparaat specifieke telefoonhouder is speciaal afgestemd op bepaalde typen telefoons. Deze specifieke houder heeft een uitsparingen speciaal voor dit type apparaat om het meeste uit alle ingangen en knoppen te halen. Makkelijk voor de bediening.

Telefoonhouder auto voor Samsung en iPhone

Er zijn verschillende autotelefoonhouders die kunnen worden gebruikt met Samsung mobiele telefoons. Hetzelfde geldt voor de iPhone. In beide gevallen kun je kiezen voor een raam, dashboard, ventilatierooster of bekerhouder, maar niet voor je eigen merk. Noch Samsung, noch de iPhone hebben hun eigen telefoonhouders. De bekende en goed beoordeelde merken van deze twee merken telefoonhouders zijn Baseus en Belkin.

Best geteste telefoonhouders auto: Baseus en Belkin

Onder de best geteste telefoonhouders voor in de auto staan Belkin en Baseus bovenaan de lijst. Dit zijn hun topmodellen:

Baseus Gravity Car Mount

Deze universele lader met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bevestig je aan het ventilatierooster en is voorzien van een draadloze QI oplader. Hierdoor is je telefoon altijd opgeladen tijdens het rijden. Plaatsen en losmaken kan met één hand en ondanks (of dankzij) deze makkelijke bediening zit het toestel de hele rit strak en veilig.


Belkin telefoonhouder

Klemmen doe je in deze universele houder met één hand, losmaken met hetzelfde gemak. Voorzien van een draadloze QI oplader en een vrije rotatie van 180 graden naar links en rechts, waarmee je de telefoon in zowel de horizontale als de verticale stand kunt zetten, is deze houder handig voor navigatie-apps.

Heb jij al een telefoonhouder voor in de auto?

We hopen dat je door onze uitleg een keuze kunt maken voor een telefoonhouder. Heb je specifieke vragen over telefoonhouders? Neem dan contact met ons op. Ook kun je bij ons terecht voor andere accessoires en toebehoren voor smartphones, maar ook voor tablets en wearables (smartwatches, fitness trackers).

bekijk alle telefoonhouders

Fooniq BV
Fooniq BV

Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


Ook in Nieuws

Speakers voor smartphones, deel je geluid overal
Speakers voor smartphones, deel je geluid overal

Smartphones kunnen bijna alles... behalve goed geluid produceren. Niemand vindt het leuk om een ​​YouTube-video of Spotify-tune te horen die door hun telefoon wordt afgespeeld. Het geluid is gedempt, blikkerig. Tegelijkertijd is het niet altijd praktisch om een ​​speaker overal mee naartoe te sjouwen. Dus wat zijn de opties voor degenen die naar podcasts willen luisteren op het achterterras of een afspeellijst willen delen met vrienden in het park? Lees verder om erachter te komen.
Lees verder
Alle gaming accessoires
Alle gaming accessoires

Als je een gamer bent die zijn/haar gaming-setup wil voltooien, maar niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zetten we de essentiële gaming accessoires op een rij die je nodig hebt om gamen naar een nieuw niveau te tillen. Nadat je het moeilijke deel hebt gedaan (een pc bouwen), hoef je alleen maar de juiste gadget voor je behoeften te kiezen. Lees verder om de beste accessoires voor gamers te vinden.
Lees verder
Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes
Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes

Je gebruikt een geheugenkaart om je foto's en video's op te slaan. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel lees je de belangrijke dingen die je moet weten voordat je een geheugenkaart koopt en welke kaart het beste bij jou past. Bekijk het aanbod van Fooniq als je wilt weten welke geheugenkaarten wij aanraden.
Lees verder