0

Je winkelwagen is leeg

Alles wat je moet weten over de powerbank

Tegenwoordig gaan we niet meer de deur uit zonder onze smartphones en/of tablets. Natuurlijk kunnen we ook meer dan alleen bellen of WhatsAppen. Denk aan muziek luisteren, online bestellen, films kijken of internetten. Het enige nadeel is dat de batterij veel sneller leeg raakt. En als je geen stopcontact in de buurt hebt, wordt dat er ook niet makkelijker op. Maar er is een oplossing: de powerbank.


Een powerbank voor je telefoon of tablet is er een die je overal kunt gebruiken. Een powerbank is in wezen een externe batterij waarmee je op batterijen werkende apparaten kunt opladen. Maar hoe weet je nu welke de beste powerbank (draadloos) is voor jouw telefoon? En hoe werken powerbanks? We zetten graag alles op een rij wat je moet weten over powerbanks.



Inhoud

• Hoe kies je een powerbank met de juiste capaciteit?
• Welke soort powerbank moet ik kiezen
?
• Kwaliteit
• Hoe laad ik een powerbank op?
• Hoe werkt een powerbank?
• Welke powerbank mag ik meenemen op vakantie?



Hoe kies je een powerbank met de juiste capaciteit?

De capaciteit van de powerbank bepaalt hoe vaak je je smartphone, tablet of laptop kunt opladen. Wanneer de powerbank 10.000 mAh heeft, zal deze nooit volledig worden overgedragen naar jouw mobiele apparaat. Tijdens het opladen gaat er altijd energie verloren. De nieuwste externe batterijen zijn meestal rond de 90% efficiënt. Dit betekent dat er tijdens het opladen ongeveer 10% mAh verloren gaat. Dit maakt de keuze ingewikkelder. Hier helpen we je bij het vinden van een powerbank met de juiste capaciteit.

Zo vaak laad je jouw apparaat op


Welke soort powerbank moet ik kiezen?


Powerbanks
 zijn er in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld een draadloze powerbank waarmee je draadloos kunt opladen. Wil je je powerbank opladen zonder stekker? Kies dan voor een powerbank op zonne-energie. Een powerbank met zonnepaneel werkt met een klein zonnepaneel: een powerbank handig voor een lange reis of een festival dat een paar dagen duurt. Doorgaans hebben powerbanks twee aansluitingen: een USB-aansluiting (USB-C) en een mini-USB-aansluiting. De micro-USB-aansluiting is bedoeld om de powerbank via je stopcontact of laptop op te kunnen laden. De USB-aansluiting wordt gebruikt als uitgangs- en stroombron voor al jouw mobiele apparaten.
.






Draadloze powerbank

De Originele Samsung Wireless Battery Pack is het perfecte product om je onafhankelijk te maken van een stopcontact. Wanneer je de hele dag onderweg bent, is het handig dat je altijd bereikbaar blijft. Deze stijlvolle powerbank maak het mogelijk om toestellen die de QI-technologie ondersteunen op ieder moment van de dag draadloos op te laden.










Powerbank met zonnepaneel

Deze powerbanks kunnen worden opgeladen dankzij de zon, geen stopcontact meer nodig! Deze powerbanks zijn ideaal als jij een aantal dagen de natuur in gaat of voor op een festival! Op de camping komen deze powerbanks ook zeer goed van pas, aangezien je hier niet altijd over stroom beschikt. Dus als jij graag altijd bereikbaar wilt zijn maar niet op elk moment over directe stroom beschikt, dan is een powerbank op zonne-energie de oplossing voor jou!








Powerbank twee USB aansluitingen 

Deze powerbank scoort met zijn compacte vorm en zijn prijs-prestatieverhouding. Met 10.000 mAh kan de smartphone maximaal 4 keer worden opgeladen voordat de powerbank zelf moet worden opgeladen. Deze powerbank kan met een Micro-USB kabel worden opgeladen en je kunt 2 apparaten tegelijk opladen.


 





Powerbank twee USB aansluitingen + USB-C

Dankzij de USB-C-connector en digitale laadniveau-indicator behoort deze powerbank tot de best uitgeruste op onze markt. Met de USB-C-connector kan de powerbank snel worden opgeladen. De LED-indicator geeft nauwkeurig de huidige stroomstatus van de powerbank weer. Met een capaciteit van 10000 mAh kunt je jouw apparaat maximaal 4 keer opladen.




Kwaliteit

Powerbanks worden geproduceerd in Azië. En daar worden helaas veel powerbanks onder erbarmelijke omstandigheden vervaardigd, zonder enige controle over de kwaliteit van het product. Deze powerbanks zijn meestal erg goedkoop, maar helemaal niet veilig. Bij Fooniq.nl verkopen we wereldwijd alleen powerbanks van erkende kwaliteit, zodat je zeker bent van een veilig product gemaakt onder de juiste voorwaarden.

De beste powerbank voor je Samsung of iPhone hangt dus enerzijds af van de capaciteit van je smartphone en anderzijds van je wensen en voorkeuren op het gebied van powerbanks.



Hoe laad ik een powerbank op?

Je laadt de powerbank op met een USB-oplaadkabel en in de meest nieuwe gevallen met een USB-oplaadkabel type C. De laadsnelheid van de powerbank is afhankelijk van drie factoren:

  • Capaciteit
    Elk apparaat heeft een bepaald aantal mAh (capaciteit) nodig om op te laden. mAh staat voor de tijd (in uren) dat de batterij een bepaalde stroom (mA) kan leveren. Het werkt net als bij benzine, hoe meer liters er in de tank zitten, hoe verder de auto kan rijden. Hoe hoger het mAh-getal, hoe meer stroom de powerbank kan leveren, maar ook hoe langer het duurt voordat de powerbank oplaadt.
  • Laadsnelheid
    De laadsnelheid wordt uitgedrukt in ampère. De specificaties van een powerbank bevatten altijd een getal gevolgd door een A. Hoe hoger het getal, hoe meer energie de batterij opslaat.
  • Voeding
    Je laadt je powerbank sneller op met een stopcontactadapter dan met je laptop of computer. Een low-power powerbank heeft een laadstroom van 1 ampère. Zwaardere powerbanks hebben 2 ampère of meer nodig.


Hoe werkt een powerbank?

Zo is je powerbank volledig opgeladen. Een powerbank werkt eigenlijk heel simpel. Wat je niet moet vergeten is de oplaad kabel. Wanneer je telefoon/tablet leeg is, kun je deze aansluiten op de powerbank. Druk vervolgens op de aan/uit knop van de powerbank, dan begint hij op te laden. De oplaadtijd van jouw apparaat is afhankelijk van de capaciteit(mAh) van de powerbank. Over het algemeen duurt het ongeveer een uur voordat jouw Samsung, iPhone of andere smartphonemerken zijn opgeladen met de powerbank.


Welke powerbank mag ik meenemen op vakantie?

Veel mensen kopen powerbanks om mee te nemen op reis of op vakantie. Maar wist je dat niet alle powerbanks aan boord mag in het vliegtuig? Houd hier dus rekening mee voordat je het vliegtuig instapt. Er zijn enkele regels die van toepassing zijn:

• Maximaal twee powerbanks
• Samen mogen deze een capaciteit hebben van maximaal 27.000mAh
• De powerbanks mogen alleen mee in je handbagage

    De regels over powerbanks kunnen per vliegmaatschappij verschillen. Controleer dus altijd de regels van de betreffende vliegmaatschappij.


    Fooniq voor advies

    Grote/kleine powerbank, goedkope/dure powerbank, draadloze powerbank met/zonder zonnepaneel of een USB-C aansluiting? Vind je na het lezen van het bovenstaande artikel het toch nog moeilijk om de beste powerbank voor je telefoon uit te kiezen? Geen probleem. Neem gerust contact op met Fooniq.nl. Onze professionele medewerkers staan graag voor je klaar en helpen je met het kiezen van de juiste powerbank.

    Fooniq BV
    Fooniq BV

    Laat een reactie achter

    Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


    Ook in Nieuws

    Speakers voor smartphones, deel je geluid overal
    Speakers voor smartphones, deel je geluid overal

    Smartphones kunnen bijna alles... behalve goed geluid produceren. Niemand vindt het leuk om een ​​YouTube-video of Spotify-tune te horen die door hun telefoon wordt afgespeeld. Het geluid is gedempt, blikkerig. Tegelijkertijd is het niet altijd praktisch om een ​​speaker overal mee naartoe te sjouwen. Dus wat zijn de opties voor degenen die naar podcasts willen luisteren op het achterterras of een afspeellijst willen delen met vrienden in het park? Lees verder om erachter te komen.
    Lees verder
    Alle gaming accessoires
    Alle gaming accessoires

    Als je een gamer bent die zijn/haar gaming-setup wil voltooien, maar niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zetten we de essentiële gaming accessoires op een rij die je nodig hebt om gamen naar een nieuw niveau te tillen. Nadat je het moeilijke deel hebt gedaan (een pc bouwen), hoef je alleen maar de juiste gadget voor je behoeften te kiezen. Lees verder om de beste accessoires voor gamers te vinden.
    Lees verder
    Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes
    Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes

    Je gebruikt een geheugenkaart om je foto's en video's op te slaan. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel lees je de belangrijke dingen die je moet weten voordat je een geheugenkaart koopt en welke kaart het beste bij jou past. Bekijk het aanbod van Fooniq als je wilt weten welke geheugenkaarten wij aanraden.
    Lees verder