0

Je winkelwagen is leeg

Welke kabel heb je nodig voor jouw toestel?

Weinig dingen zijn tegenwoordig vervelender dan een lege telefoonbatterij. Je hele sociale leven staat ineens stil. Om ervoor te zorgen dat je telefoon weer goed oplaadt, heb je de juiste kabel nodig. Maar welke precies zullen we in dit artikel uitleggen. Je bent misschien termen tegengekomen als USB C, Micro USB, Lightning-connector, 30-pins kabel en versterker. Je weet misschien niet precies wat ze betekenen. Maar ze zijn erg belangrijk bij het kopen van de juiste kabel voor je telefoon.

Het kiezen van de juiste kabel is verdeeld in:

• Kabels voor Android of iPhone
• Het verschil tussen USB-C, Micro USB en Lightning Connectors (30 pins)
• Originele of imitatie kabel
• Onze kabels

  Kabels voor Android of iPhone

  Het eerste belangrijke om te weten is natuurlijk of je een Android-telefoon of een iPhone (iOS)-telefoon hebt. Apple is het enige merk dat het iOS-besturingssysteem gebruikt. Tegenwoordig draait bijna elk ander apparaat op het Android-besturingssysteem van Google. Dus als je geen iPhone hebt, ga er dan vanuit dat je een kabel voor Android nodig hebt.

  Android Kabels

  Android-kabels gebruiken meestal een USB-C- of Micro-USB-verbinding. Het grootste verschil tussen USB-C en Micro USB is de vorm van de stekker. USB-C is volledig rond, dus je kunt hem op elke gewenste manier op je telefoon aansluiten. Micro-USB-kabels hebben een platte onderkant en deze kabel kan maar op één manier op je telefoon worden aangesloten.

  Apple iPhone Kabels

  iPhone-kabels zijn veel eenvoudiger. Als je een oudere iPhone hebt (zoals een iPhone 4), heb je een 30-pins brede kabel nodig om je iPhone op te laden. Vanaf iPhone 5 heb je een Lightning-connectorkabel nodig.

  Het verschil tussen USB-C, Micro USB en Lightning Connectors (30 pins)

  Het belangrijkste verschil tussen de verschillende kabels is de vorm van de stekker. Niet elke stekker past op alle apparaten. Daarom is het verstandig om te weten welke stekker geschikt is voor jouw toestel. Dit zijn de verschillen tussen USB-C, Micro USB, Mini USB, Lightning-connectoren en 30-pins kabels.

  Mini USB

  Mini-USB is de opvolger van "normale" USB (ook wel USB A genoemd). Oudere telefoons gebruiken nog steeds een mini-USB-kabel, maar die zie ik bijna niet meer. De mini-USB-connector is veel compacter dan een gewone USB-connector en heeft een trapeziumvorm. De mini-USB-kabel past  maar in één richting op de telefoon.

  Micro USB

  De kleinste versie van de USB-connector is Micro-USB. Veel telefoons gebruiken een micro-USB-kabel, die iets dunner is dan een mini-USB. Naarmate mobiele telefoons compacter worden, worden alle onderdelen van de mobiele telefoon compacter, ook de USB-poort om het apparaat op te laden. De micro-USB-kabel past maar in één richting op de telefoon.

  USB-C

  De nieuwste USB-variant is USB C. De USB C-kabel is perfect rond en platter dan de micro-USB-kabel. Het grote verschil tussen een USB C-kabel en een micro-USB-kabel is dat de USB C-kabel op twee manieren op je telefoon past. Het maakt dus niet uit hoe je de kabel op de telefoon aansluit. USB C werkt op basis van USB 3.0, naast dat het van vorm verandert. Het ondersteunt ook het opladen van grote apparaten zoals laptops en de overdracht van afbeeldingen/bestanden gaat veel sneller.

  30-Pins

  Zoals hierboven vermeld, gebruikt Apple een 30-pins connector of een Lightning-connector. De 30-pins connector is veel groter dan de nieuwe Lightning-connector. De 30-pins connector blijft gebruikt worden op oudere iPhone-apparaten tot iPhone 5 (en zijn variaties).


  Lightning Connector

  De nieuwe Lightning-connector van Apple is veel compacter dan een 30-pins connector. De Lightning-connector heeft slechts 8 pinnen in plaats van 30 pinnen. Daarnaast is de connector op twee manieren te gebruiken, er is dus geen boven- of onderkant. Naast je iPhone kun je ook een Lightning-kabel gebruiken om je iPad of iPod op te laden.  Originele of imitatie kabel

  Het is natuurlijk een goed idee om de originele kabel te kopen om er zeker van te zijn dat je de juiste kabel voor je mobiele telefoon koopt. Het nadeel van deze originele kabels is dat ze vaak aanzienlijk duurder zijn dan kabels van andere merken. Als je goed let op het type kabel (dat wil zeggen de juiste USB-connector), zal je zelden problemen ondervinden. Je hoeft dus niet per se de originele kabel voor je mobiele telefoon aan te schaffen. Imitatie werkt goed.
  Helaas zijn er nog steeds zeer slechte kabelimitaties die vaak in China worden gemaakt. Deze Chinese telefoonkabels zijn vaak licht, slecht geïsoleerd en goedkoop. Als je twijfelt over de kabel, let op dat je mobiele telefoon of oplader niet heet wordt tijdens het opladen. Zelfs als je telefoon erg langzaam oplaadt, heb je misschien een nep-Chinese kabel / oplader.

  Onze kabels voor verschillende merken

  Als je de originele kabel voor je apparaat nodig hebt, kun je hieronder de meest populaire telefoonmerken vinden. Alle kabels in ons assortiment zijn getest. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over oververhitting of andere elektrische problemen. Als je niet weet welke kabel je moet kopen, neem dan  contact op met onze klantenservice.

  apple opladers

  samsung opladers

  huawei opladers


  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen mini USB, micro USB en USB-C?
  Het grootste verschil tussen mini USB, micro USB en USB C aansluitingen is de vorm. Daarom passen niet alle stekkers op alle telefoons. De mini-USB is trapeziumvormig en iets groter. Micro USB is de kleinste van de drie, platter, met verschillende boven- en onderkanten. De USB C-connector is ovaal, dus de boven- en onderkant zijn hetzelfde.

  Hoe herken je een imitatielader?
  Veel imitatieladers worden in China gemaakt. Let vooral op het keurmerk op de oplader. Als u de CE-markering ziet, is dit hoogstwaarschijnlijk de originele oplader. Als de prijs echt laag is, heb je waarschijnlijk een nep-oplader.

  Fooniq BV
  Fooniq BV

  Laat een reactie achter

  Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.


  Ook in Nieuws

  Speakers voor smartphones, deel je geluid overal
  Speakers voor smartphones, deel je geluid overal

  Smartphones kunnen bijna alles... behalve goed geluid produceren. Niemand vindt het leuk om een ​​YouTube-video of Spotify-tune te horen die door hun telefoon wordt afgespeeld. Het geluid is gedempt, blikkerig. Tegelijkertijd is het niet altijd praktisch om een ​​speaker overal mee naartoe te sjouwen. Dus wat zijn de opties voor degenen die naar podcasts willen luisteren op het achterterras of een afspeellijst willen delen met vrienden in het park? Lees verder om erachter te komen.
  Lees verder
  Alle gaming accessoires
  Alle gaming accessoires

  Als je een gamer bent die zijn/haar gaming-setup wil voltooien, maar niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zetten we de essentiële gaming accessoires op een rij die je nodig hebt om gamen naar een nieuw niveau te tillen. Nadat je het moeilijke deel hebt gedaan (een pc bouwen), hoef je alleen maar de juiste gadget voor je behoeften te kiezen. Lees verder om de beste accessoires voor gamers te vinden.
  Lees verder
  Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes
  Een gids voor SD- en Micro-SD kaarttypes

  Je gebruikt een geheugenkaart om je foto's en video's op te slaan. Deze kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel lees je de belangrijke dingen die je moet weten voordat je een geheugenkaart koopt en welke kaart het beste bij jou past. Bekijk het aanbod van Fooniq als je wilt weten welke geheugenkaarten wij aanraden.
  Lees verder